#46

Jules Thys

Jules Thys “Ik ben de King of Litburg”

WIE
Jules Thys

WAT
King of Litburg

WANNEER
°05.07.1995 - Genk

Jules Thys aka DJ Jewels, Traplord, The King of Litburg, simpele boerenjongen en toyboy van zijn eigen vriendin, heet ons welkom in de metropool Peer.
Onder beats van Kanye West, Kendrick Lamar en Travis Scott organiseert hij met wat vriendjes 'Grensloos'. Beter bekend als een hiphop feest voor uitgelaten tieners met Yeezy's, Adidas-petjes en te veel blingbling.
So sit down, Limburg boven, be humble and read this shit.

1

Jules Thys woont in het Noordelijke Peer. Er lag nog net geen sneeuw. We worden verwelkomd in de Vredestraat nummer weetikveel met een oorverdovende stilte. Jules zit middenin een virtual reality-spel. En als de King of Litburg speelt, houdt het plebs zijn mond. "Is dat onbeleefd als ik nog een spel speel?" Majesteit, doet u gerust.

2
3

Begin vorig jaar kwamen enkele zware businessmannen, die vroeger R Kelly nog gebooked hebben, aankloppen bij DJ Jewels. Ze wouden 'iets' samen doen. Vanaf toen ging het snel: Club 45 werd de locatie en Jules werd het gezicht van Limburgs nieuwste hiphop-sensatie: Grensloos.

Jewels, 21 jaar, is amper de kinderschoenen ontwassen maar speelde al verschillende clubs plat met zijn hiphop en trapbeats. Een jaar geleden vond de eerste editie van Grensloos plaats. Een schot in de roos, lijkt het. Jules wil hiphop in Limburg promoten.

The King vertelt: "Limburg staat nergens qua underground hiphop, en dat wil ik veranderen. Er waren zoveel steengoede hiphopfeesten in Brussel, Gent, noem maar op. Maar Limburg bleef achter. En hier zit ook talent, geloof me. Het maakt me trots dat ik hier de hiphop mag komen 'fixen'. Ik zou zelfs durven zeggen dat veel jonge mensen de hiphop en trapscene door ons ontdekt hebben. Uitbreiden? Voorlopig zitten we goed in Limburg."

Ze noemen hem niet voor niets The King of Litburg.
(snapt ge, LITburg, Limburg is LIT) ( REBUS : LIT=LIM +BURG ).

4
5

SKIIIIIIRRR

Al eens een aftermovie van Grensloos gezien? Zeker doen. Hordes schreeuwende en dansende cool kids zijn niet van de camera weg te slaan. Natuurlijk met de nodige dab-bewegingen erbij.

"Grensloos trekt inderdaad wel een jonger publiek aan. Nochtans is de gemiddelde leeftijd 20 jaar. Maar het is de jongere generatie die er uit springt op de filmpjes en dergelijke. Ik hou van de energie die de jonge gastjes meebrengen.

Toen ik 16 was, ging ik naar Breakdown, dat dubstepfeestje in Hasselt. Dat was fucking vet toen. Daarom vind ik het nu wel cool dat ik de persoon mag zijn die de jeugd van tegenwoordig een plek geeft waar hun hypemuziek gedraaid wordt. Ik zal nooit iemand buitensluiten. En zeker niet diegenen die zich het meest amuseren."

6
7

Op de allereerste editie van Grensloos was 750 man. 300 was ook goed geweest.

8
9

NETNIETKANYE

Gouden ringen, dure merken, een zwembad, een zitmaaier en binnenkort misschien gouden tanden. The King of Litburg eet geen bonen uit blik. "Ik ben altijd al wel een opvallerke geweest," zegt Jules zonder schroom. Dat hadden we niet gedacht.

10

Effe de burgemeester bellen voor m'n zitmaaier te fixen

11

"Die gouden ringen? Just for fun. En zes gouden ondertanden, dat wil ik ook nog. Stel u voor, hoe dope zou dat er uit zien. Dat gaat wel de grens zijn, want mijn ouders gaan het echt opgeven met mij. Onlangs vroeg mijn zus waar ik eigenlijk mee bezig was. 'Jules, ge zijt maar een simpele boerenjongen', zei ze. Ik vond dat geweldig, want dat zijn we ook. Boerenjongens uit Peer. White boys, eigenlijk."

"Ge moet uzelf niet te serieus nemen. We zijn maar DJ's, geen muzikanten die fucking geflipt zijn. Dat is de fout die veel mensen maken. Als ik niet met mezelf lach, dan zouden jullie hier niet zitten en zou Grensloos misschien niet eens bestaan. Dat is ook een beetje dat Peers in mij. Ik steel de show wel, maar een beetje zelfrelativering kan nooit kwaad. Tot zover mijn diepe gedachtegang."

We zitten dus nog steeds in Peer. Laat u niet misleiden door de ananas. Die heeft er niets mee te maken.

Genoeg gezever, kom foto's maken

12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24

My Bitch is Bad and Boujee

Dag Katrien, de oudere vriendin van Jules. Al vijf jaar delen ze lief en leed. Katrien had soms liever een normaal vriendje. Jammer dan.

"Soms denk ik echt wel eens van: 'AAARGHH Jules doe eens normaal!'. Maar tegelijkertijd vind ik dat wel heel cool aan hem. Ik steun hem in alles wat hij doet. Ik probeer zoveel mogelijk mee te gaan naar feestjes. Soms sta ik daar gewoon ergens belachelijk te wezen, maar hij weet wel dat ik er altijd bij ben. Dat kan hij wel appreciëren. Hij zal het alleen niet toegeven."

"Zijn ringen, daar kan ik nog mee leven. Hij heeft wel even een kettingperiode gehad. Afschuwelijk. Dat was echt een tienerfase. Onlangs begon hij over die gouden tanden. Geen idee wat ik daar van vind, eigenlijk."

25
26

If you're reading this, it's not too late.

Het zou DKR niet zijn als er niets weggegeven wordt. Jules moest voor obvious redenen ook iets weggeven.
Jules koos voor : Een totebag met goodies ( stickers + mixtape ) en een DUO-Ticket voor de volgende grensloos op 24 mei 2017.
Stuur je voor- en achternaam naar hallo@dekleinering.be en like dekleinering op Facebook!

27

24052017: Grensloos 1 YEAR ANNIVERSARY, be there.

http://www.instagram.com/wijzijngrensloos/

DKR, KING OP LITBURG APPROVES

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Delphine Peeters Delphine Peeters