#9

Andres Ruttens

“die TV is draadloos”

WIE
Andres Ruttens

WAT
Kinesist

WANNEER
°17.12.1989 - Hasselt

1
2
40

De kerstboom. Gekregen van een vriend die niet mocht betalen van mij voor een eenmalige behandeling. Hij kleedde etalages in als beroep en schonk mij dit meesterwerk in de plaats.

3
4
9
8

Dyslexie

Vroeger, in het eerste en tweede leerjaar, had ik het echt moeilijk met lezen. Tot twee keer toe wilden mijn leerkrachten me laten dubbelen, maar vanaf het derde leerjaar kwam er schot in de zaak. Wel bleven leerkrachten de indruk hebben dat ‘Andres’ dom en hyperactief was. Mijn moeder heeft me dan ook door die schooljaren moeten trekken. Ze verplichtte me iedere dag mijn lessen na te kijken en het gevolg was dat ik al op vroege leeftijd heb leren leren. Dit zou later zijn vruchten afwerpen.

5
6
7

In mijn tienerjaren deed ik ook intensief aan volleybal want sporten en bewegen is mijn ding. Na het middelbaar zocht ik een studie die me in die sportwereld hield. ‘Andres’, die moeilijk kon lezen of schrijven, wou kinesist worden en niet iedereen zag dit goed komen. Maar er ging een wereld voor mij open. Ik had eindelijk iets gevonden dat me echt interesseerde. Bovendien was mijn opleiding in het Engels. Dit speelde in mijn voordeel: ik kon immers al op jonge leeftijd Engels omdat ik door mijn dyslexie problemen had met de Nederlandse ondertitels bij films.

21
22
20
23
24

Op de universiteit verliep alles vlot. Toen ik voor mijn Masterstage op zoek moest naar een plaats kwam ik uit bij groep SAM. Het is een groepspraktijk in Bree en zij ondersteunen ondermeer de Kim Clijsters tennis academie. In januari 2014 studeerde ik af en groep SAM vroeg me of ik vast bij hun wou komen werken. In het begin had ik er geen fulltime. Een groep SAM-collega Stijn, met een eigen praktijk in zijn woning te Hasselt, bood me aan om de rest van mijn uren bij hem te komen werken. Stijn is een krak in zijn vakgebied: enkele jaren terug was hij betrokken bij Milanlab, het wereldvermaarde medische centrum van AC Milaan. Het is een enorme verrijking om ook met hem samen te kunnen werken. Even later kwam het herenhuis naast dat van Stijn te koop te staan. Hier hebben we nu beiden onze eigen praktijk in.

25
26
27
28
29
30

Klanten

Toen ik opstartte had ik mezelf voorgenomen om alle huisartsen in de buurt aan te schrijven of te bezoeken. Dit is er niet van gekomen want de mond aan mond reclame was me voor en deed zijn werk. Er is ook het netwerk van vrienden, kennissen en familie waaruit mijn eerste klanten kwamen. In het begin heb je niet de neiging om mensen te weigeren, maar dit heb ik moeten opgeven. De laatste 4 maanden was het zo druk. Met het nieuwe jaar wil ik me dan ook beter organiseren om zo de werkdruk te verminderen en mijn tijd efficiënter te besteden.

11
12
15
14

Eindeloos pad van kennis.

Het menselijk lichaam is een spel, iedere dag moet je bijleren. Je kiest een aanpak en de mogelijkheden zijn eindeloos. Samen met de patiënt evalueer je dan de oefeningen, want ieder lichaam reageert anders. Als kinesist mag je er ook niet van uitgaan dat elk probleem één kant en klare oplossing heeft. Je moet jezelf op de rooster durven leggen en ontwikkelen. Conclusie: iedere spier is anders en verdient zijn eigen methoden. Mijn praktijk is een mooie mix van dingen die ik graag doe: patiënten manueel behandelen op de tafel, mee sporten in de fitnesszaal en personal coaching. Ik kan mijn enthousiasme niet wegsteken tijdens mijn werk en cliënten merken dit.

16
18
19

Het trainingseffect komt na zes weken, dan pas is er een merkbaar verschil. Als het gaat over overgewicht dan duurt het minimum drie maanden voor je iets merkt. Drie maanden op karakter trainen zonder beloning is voor veel mensen moeilijk. Je kan dan kiezen voor personal coaching. Doordat je een afspraak vastlegt wordt het ook veel moeilijker om er onderuit te muizen. Tijdens de sessie zeg ik ook lieve dingen om je te motiveren. Na de training zijn klanten dan ook super blij dat ze gekomen zijn. Ik doe liever meer dan 1 klant tegelijk: zo kunnen ze samen afzien, wat motiverend werkt. Bovendien hoeven ze me dan ook niet in hun eentje te haten.

41
31
34

Andalouse

Ik ben anti Heinz want hun andalouse is het begrip niet waardig. Dit gezegd zijnde wil ik even kwijt dat ik zielsveel hou van andalouse, alleen is die van Heinz dus echt smerig. Elke andalouse heeft zijn eigen eigenschappen en bezit zijn eigen plaats. De andalouse van Devos & Lemmens is de meest polyvalente, dit maakt hem nog niet tot mijn favoriet. Vandemoortele komt dan weer met een andalouse die naar mijn mening ideaal is voor bij de party snacks. La William is de meest pikante, ideaal als je wat pit op je bord wil. Het lekkerste wat je kan doen met andalouse is tussen een pistolet kip curry mengen met andalouse, vervolgens het geheel afwerken met ijsbergsla. Smakelijk.

33
32
37

Zweten met Andres

Kinesitherapie Ruttens
Manuele therapie - Oefentherapie - Personal Training

Weggevoerdenstraat 43, 3500 Hasselt
CALL ME: 0483 65 44 89

38

0483 65 44 89

Weggevoerdenstraat 43
3500 Hasselt

Kinesist Andres approved DKR

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Alexander Van Den Born Alexander Van Den Born

GEPUBLICEERD 30 maart 2015