#43

Lex and Turner

Lex and Turner “Iemand een banaan?”

WIE
Lex and Turner

WAT
Brandingbureau

WANNEER
°8.5.1979 & 1.7.1978 - Hasselt

Ken heeft ADHD en Katrien is hypersensitief. 14 jaar een koppel en sinds augustus 2016 hebben ze hun eigen branding - en communicatiebureau, Lex and Turner. Klinkt als een hip D.J. duo, en dat is geen toeval.

1

Tsjoeke tsjoeke

Ken en Katrien hun verhaal leest als een trein . Een vlot lopende trein die al 14 jaar op hetzelfde spoor zit, in dezelfde richting. Al wist Katrien al heel snel welke richting dat was, en moest Ken daar net wat langer over doen.

“Ik was 12 jaar en tekende veel. Mijn oudere nicht zei dat ik in de reclame moest daarmee., maar van mijn ouders mocht ik niet naar de kunstschool. Ik heb me dan express laten buizen met een C - attest. PIKOH was een openbaring!”

2
3

Zonder pijn gaat ge op automatische piloot en dan gaat ge op uw gezicht.

4
9
10

Katrien zat al op het juiste pad en studeerde jaren later af in de grafische en reclamevormgeving. Na een grote onderscheiding ging ze aan de slag bij Focus Knack (vies veel verdienen!), vervolgens bij CD&V op de Wetstraat en daarna een paar communicatiebureaus, allemaal als grafisch vormgeefster uiteraard.

Bij Ken waren er wat meer omzwervingen.

“Ik heb menswetenschappen gestudeerd en daarna communicatie en journalistiek. Toen ik afgestudeerd was, ben ik effe verificateur geweest bij de belastingen. Ik had een mega kantoor en wist totaal niet wat ik moest doen eigenlijk.”

Ken stopte al na een paar maanden bij de belastingen en schopte het tot creatief directeur bij een reclamebureau. Maar structuur valt hem niet goed, dus hij ging freelancen als copywriter voor verschillende bureaus.

6
7

BANAAN?

Beiden waren succesvol in wat ze deden, en toch bleef het ergens wringen. Vooral bij Katrien dan.

“Kent ge dat gevoel dat ge op uw bureau zit, weeral een nieuwe werkdag, en ge zijt gevangen? Ik had zo een beeld waarin ik simpelweg opstond, buiten wandelende en zei ’Tot nooit meer’! En op een dag belde ik Ken en heb ik gezegd dat ik dat ook ging doen. Ik ben opgestaan en heb mijn ontslag gegeven.”

En gezien Ken al als freelancer aan de slag was (Katrien trouwens ook), begonnen ze maar onmiddellijk aan dat communicatie - / brandingbureau. Nu zorgen ze dat, voor hun klanten, alle communicatiekanalen op 1 lijn zitten. Logo, grafische vormgeving, fotografie en social media.
Katrien is, u raadt het al, de vormgeefster en Ken de copywriter.

17
18

“Onze naam, Lex and Turner? We waren een avond op stap en bedachten met ons zatte botten een naam als DJ duo. Lex and Turner. Klonk fijn, dus die hebben we gehouden. Als ge dat ingeeft op Google komt ge uit bij een bekend koppel filmsterren. Schoon toeval.”

En hoe zit dat dan met de hypersensitiviteit van Katrien en de ADHD van Ken? Werkt dat om heel de dag, iedere dag, samen te werken?

“Ken die kan op ne snelweg zitten en dan is die mentaal niet te bereiken. 2 minuten later kan hij even goed gewoon ‘af’ staan, ook niet te bereiken. Die crashet vaak, dat hij over zijn grenzen is gegaan en effe een dutje moet doen. We zijn fysiek altijd in dezelfde ruimte maar werken ieder apart.”

19

Ken was ondertussen al beginnen rondwandelen en vroeg ons randomly of we zin hadden in een banaan. Hij stond uit.

24

“We moeten nog wel de balans vinden tussen thuis en werken. We zijn super gemotiveerd en werken heel graag. We doen nu echt ons ding en de klanten komen daar ook voor. Maar het is dan moeilijk om daarmee te stoppen op het einde van een werkdag.
En sinds we op ons eigen zitten is alles aan het rollen gegaan. Het gaat heel snel en we zitten net op het randje van te veel werk voor ons twee alleen. Gelukkig zijn er
freelancers.”

20
11
13

Ik kan vaak niet stoppen.

14
15

Business Ken

Ken is business en Katrien is gevoel. Beetje good cop, bad cop bij de klanten.
Katrien zegt dingen als “Ik ben op de wereld gezet om die mooier te maken” en Ken moet vooral druk voelen om te kunnen presteren.

Hun zoon Helder is ook vrij business.

“Die pokert graag. Wint ook bijna altijd bij het pokeren. Maar we laten hem wel geen geld inzetten. Bij Kerst had hij een kraslotje gekregen en toen heeft die gewonnen. Hij mocht met de winst nieuwe kopen en weer gewonnen. Na de derde winst hebben we toch maar effe stop gezegd.
Die vraagt ook super vaak hoeveel wij verdienen, hoeveel onze bouwgrond heeft gekost enzo…”

12

Maar all business aside, iemand lievelingsinsecten? Katrien?

“Vroeger had ik wandelende takken. Ik heb ze wel eens te lang in de zon laten staan in hun plexiglas - doosje. Uurtje later en het waren verbrande twijgjes.
Ik heb ook een paar vliegen gered uit wat spinnenwebben.”

Crossfit is een levensles.

21

Onze zoon is slimmer dan ons twee samen.

22

Hun grootste doel verschilt ook wat.
Katrien wil op het podium van OFFF in Barcelona met een award in haar handen en een bureau in San Francisco of ergens in Californië waar het warm is.
Ken ziet het allemaal wat losser en minder omlijnd. Misschien is hij binnen 10 jaar wel D.J..

Iemand nog een banaan?

23

Giveaway

Ken en Katrien hebben te veel werk. Ze zijn op zoek naar een creatieve freelancer, jong van geest. Dus bent u goed met plakband, prit en glitterpoeder? Mail naar hello@lexandturner.com

En de echte giveaway: een halve dag van hun tijd. Wil je een business meeting om een leuke baseline te bedenken voor uw zaak? Een nieuw logo? Of gewoon pinten drinken samen? Mail naar hallo@dekleinering.be en maak kans op ADHD - Ken en voel - het - Katrien.

http://www.lexandturner.com/

0476 64 69 13

J.S. Bachlaan 52
3500 Hasselt
Belgium

Ken en Katrien vinden DKR de shit.

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Cleo Hendriks Cleo Hendriks

GEPUBLICEERD 06 maart 2017