#44

ROSCH

“Een Big Mac menu is echt het beste!”

WIE
ROSCH

WAT
Restaurant

WANNEER
°18.08.1988 - °20.07.1986

Nicole is Nederlandse, wat de ingebakken kwaliteit (ja, kwaliteit) met zich mee brengt dat ze haar hart op de tong draagt. Glenn is een nuchtere hartelijke Belg. Een koppel met een grote liefde voor elkaar en voor eten. Gewoon eten, geen concept. Welkom in restaurant Rosch.

1

Gaan!

Glenn is kok en Nicole patissier. Ieder van hen had zo zijn eigen manier om te ontdekken dat ze daarvoor in de wieg gelegd zijn.

Glenn vertelt.

“Veel ouders zeggen vaak over hun kinderen: ik wist al van toen ‘em heel klein was dat hij kok zou worden. Maar da’s alleen maar om romantisch te doen. Ik had het stom op school en ben maar kokschool gaan doen. Ik vond dat leuk, had ik ontdekt bij mijn peter in zijn restaurant.”

2
3

Bij Nicole liep dat wat anders, want zij had na de opleiding operatie – assistente al een hele coole job gevonden. Of toch niet helemaal?

“Ik had mijn opleiding afgerond en ging werken in een hartkliniek in Zwitserland. Maar ik vond het daar stom en wou niet blijven. Mijn hobby was patisserie. Ik dacht dus: hey ik ga gewoon taarten bakken! Op mijn 23 jaar ben ik dan naar de bakkerijschool gegaan en op mijn 25 jaar naar Ter Groene Poorte.”

Op 25 tussen de 13 – jarigen je dagen slijten, dat zorgt al eens voor vreemde gesprekken. Maar Nicole overleefde en trok haar stoute schoenen aan:

Philippe Rigollot was mijn voorbeeld. Ik wou daar echt gaan werken, de telefoon nemen dus en solliciteren. Maar ik sprak geen woord Frans. Ik heb dan maar snel het vliegtuig genomen, want zo stamelen aan de telefoon zag ik niet zitten.

En Glenn? Die was ondertussen al begonnen als kok bij het Hof van Cleve.

4
5
6

Zaterdag en zondag zijn recensie dagen.

7
8
9

Dikke eend

Nicole wurmde zich binnen bij Philippe Rigollot (check Kings of Pastry) en logeerde bij een Frans gezin, om dat Frans bij te schaven. In “Grand Table du Monde” zag ze een artikel over het Hof van Cleve. En jawel hoor:

“Ik heb gezorgd dat ik daar kon gaan solliciteren. En toen ik binnen kwam liep ik de chef (Peter Goossens) gewoon voorbij. Wist ik veel wie dat was, dat was mijn eerste restaurant.”

In den Hof vielen Glenn en Nicole voor elkaar. Maar daar werken hakt er wel in en samen maakten ze een groots plan.

“We hadden het idee naar Australië te gaan voor een paar maanden. Nog voor ik ja zei had Nicole ons visum al geregeld. We hebben al onze Ikea meubels verkocht en zijn dan samen vertrokken om te gaan rondreizen.”

Een zittend gat hebben die twee alvast niet. Op weg naar het strand zijn ze even bij een high end cateraar binnen gestapt en ze kwamen buiten met een freelance job voor het komende jaar. Weer hun kl…ompen afdraaien, niks bronzen op het strand.

“En toen kwam The Fat Duck naar Australië en die hadden een patissier nodig. Dus ik dacht, nou ik ga wel.”

En zoals dat lijkt te gaan in het leven van Nicole, was ze weer vertrokken voor het komende jaar. Gedeeld geluk is dubbel geluk en ook Glenn begon er als kok. Heston Blumenthal wekelijks over zijn bolleke wrijven, wie wil dat nu niet?

10
11

Onze huiswijn is Geil.

14
17
18

Concept schmoncept

“In The Fat Duck werken is uw kloten van uw lijf draaien. Na een jaar zijn we daar gestopt en terug naar België gekomen. We hebben in Waregem gewerkt en gewoond, bij Caster. Top - chef maar ik werd daar knettergek in dat dorp.
Vrienden van ons wezen ons op een pand dat te huur stond in de Dorpsstraat in Hasselt. Ene keer komen kijken tijdens een straatfeest en Nicole en ik waren onder de indruk. De dag erna toegezegd voor de huur, geen business plan, niks, maar Rosch was geboren!”

Wij werden al moe van al die sprongen in het duister, maar Nicole en Glenn gingen er volledig voor. Verbouwen van augustus tot november en ze waren open. Ondertussen moet je ongeveer twee maanden wachten om te reserveren.

Wat kan je er verwachten?

“Gewoon eten hè, niks “concept”. Ge bestelt uw eten en wij maken u dat.”

19
20

Wat concept? Ge bestelt uw eten, en ge krijgt het. Klaar!

21
22

Canvaslus

“De leukste klanten? Notarissen, advocaten en vastgoedmakelaars. Die genieten zo hard en hebben veel te vertellen. Als mensen alleen komen wil ik er altijd bij gaan zitten. Of zo een oma’tje! Dan moet Glenn altijd opletten of ik zet mij er echt bij.”

En wat doen die twee in hun vrije tijd?

“Vooral niet voor onszelf koken. Wij halen kei veel uit, bij Bruut of Pocomatto. Een Big Mac is wel het beste. Zaterdagavond na de service dan zet Glenn de Canvaslus op en bestellen we ne vettige pizza.
Op onze vrije dagen zijn we meestal weg uit Hasselt, want anders zouden we toch gewoon werken.”

Wat willen ze nog bereiken?

“Dat die twee rot parkeerplaatsen voor de deur ons terrasje mogen worden!”

Iemand connecties bij de stad?

23

Een Big Mac menu is echt het beste!

24

En ohja, verse boter van de Melkerhei, ofnie!

25

Wedstrijd

Rosch geeft 1 fles Geil (huiswijn) weg. Nou, geil! En 2 Fairybread desserts! DAAYYUUUMMM
Mail je voor- en achternaam naar hallo@dekleinering.be en win!

26

http://www.rosch.be/

011 18 27 93

Dorpsstraat 34
Hasselt

Wat concept? Ge bestelt uw eten, en ge krijgt het.

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Cleo Hendriks Cleo Hendriks

GEPUBLICEERD 03 april 2017