#2

Sieg Motmans

“Doet ge da voor expres?”

WIE
Sieg Motmans

WAT
Producer Siege

WANNEER
°12.06.1989 - Hasselt

1

We kunnen het in de intro hebben over Tiësto, Godsheide of de BBC. Enkel doe je dan tekort aan iemand die met zijn muziek tracht door te breken. Bij deze de mix die hij onlangs voor DanceTrippen.tv samenstelde :

2
3

Trial and error

Als kind leerde ik via een oudere neef Marshall Masters en 2Fabiola kennen. Patje Krimson bezig zien op zijn synthesizer was vet. Naïef als ik was ging ik naar het conservatorium voor muziek en schreef me in voor de pianolessen. Stoppen ging even snel toen ik door kreeg dat dit niet was wat ik op tv had gezien.

4

Even later kocht ik een eerste mengpaneel. Ik dacht hierbij alle hardware in huis te hebben om iedere plaat aan elkaar te mixen. Ik sloot mijn cassette speler en discman aan die ik beide had gekregen van mijn grootvader. Bij het omhoog doen van de fader wist ik niet wat ik verkeerd deed. Achteraf werd me duidelijk dat mijn mengpaneel enkel schuivers had om het volume te regelen. De verschillende frequenties filteren en de snelheid aanpassen kon het niet.

5
6

„Siege, zoals je het in het Nederlands uitspreekt, in het buitenland wordt dit Sieeejjgg."

7
8
9
10

„Het Vegas gehalte in Ibiza blijft ieder jaar stijgen."

11
12
13
14

BBC Radio 1

Nieuwe nummers maak ik hier thuis in de studio. Als ze klaar zijn stuur ik ze door naar mijn management. Dit zijn de jongens van Listenup een PR-bureau in de UK. Samen promoten we de plaat onder dj’s en radiostations. Mailen, bellen, Facebook en Beatport zijn onze weapons of choice. Zo komt mijn muziek tot bij Pete Tong, Tiësto, Danny Howard en Nicky Romero.

Zij spelen het nummer in hun radioshows en dj-sets en bereiken een groot publiek. Je ziet je verkoop stilletjes stijgen en je komt in de top 100 house van Beatport. Van de opbrengst krijg je een deel en ook Sabbam stort je auteursrechten door. Toch kan je er niet van leven.

15
16

„De muziek wereld is hard, ook al geraak je tot op Radio 1 (BBC) het biedt geen garanties."

17

Electronic dance music

Hardstyle kick, denk aan Thunderdome, met één lead sound en wat percussie. Ik begrijp dat dit werkt in een club waar mensen willen feesten, maar als ik zelf in de studio aan het werk ben wil ik meer. EDM wordt nu geassocieerd met platen die je eigenlijk niet meer mag spelen.

18
19

EDM-DJ’s vind je niet snel terug in de top 100 van Resident Advisor, hier vind je eerder de “cool guys” binnen de club scene. Intussen wordt het EDM-kasteel verlaten en gaan hun ridders opzoek naar iets nieuws. Ik vermoed dat het in de richting van de commerciële 'Deep House' gaat. In de Verenigde Staten zal de hype wel nog enkele jaren langer duren.

20

Fee

2 jaar ben ik bij een booking agency geweest uit het Brusselse, zij zorgen dat je aan de bak komt en storten je fee door. Het bureau neemt bovenop jou bedrag meestal 20%, maar dit voel je niet, de klant betaalt. Via hen kon ik op Summerfestival en Laundry Day spelen.

21
20

Een groot boekingskantoor met veel contacten en je komt al een eindje, maar enkel muziek maken is niet meer voldoende. Facebook likes en Twitter is het eerste waar ze naar kijken voordat ze je intekenen. Als je zelf snel bent uitgepraat is dit een jammere zaak. Aan de andere kant zijn de labels niet meer verplicht om grote investeringen te doen bij het intekenen van een artiest . Met het internet verspreiden ze je muziek in enkele uren over heel de wereld. Vroeger stond hier een enorm budget tegenover dat op ging aan cd's, vinyl's en de distributie ervan.

22
23
24

Muziek fabriek

Momenteel ben ik vooral bezig met muziek maken, op deze manier leren mensen je kennen en word je gevraagd voor gigs. In België zijn er niet veel clubs en de enkele die er zijn centreren zich rond de grootsteden. In een stad zoals Hasselt zijn de mogelijkheden dan ook beperkt, toch kon ik afgelopen zomer aan de slag op Ipanema. Op dit zomerconcept door/aan de Versuz kon je me iedere zaterdag terug vinden.

25
26

Beatport

Link naar de webshop

27
28

http://soundcloud.com/deejaysiege

Producer is ok

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Alexander Van Den Born Alexander Van Den Born

GEPUBLICEERD 09 februari 2015