#32

Ine Brands

“Nie helemaal, bijna”

WIE
Ine Brands

WAT
Studio Lala

WANNEER
°18.5.1983 — Beringen

1

Ine bouwt feestjes, heel de dag. T’is te zeggen: Ine zit achter hare bureau en bedenkt hoe ze uw feestje een WOW – factor kan geven. Niks bier, tieten en muziek. Des te meer ballonnen, slingers en zelf gemaakte confetti.

2

Doe dat eens zelf hé

Ine is, zoals zij het zegt, “do it yourself”.
Handelsingenieur van opleiding, maar in haar vrije tijd zelf bezig geweest met grafisch ontwerp.

“Toen mijn zoon 1 jaar was, was ik een fervent pinner en doe het zelver. Verjaardagsfeestjes geven voor mijn zoon betekende lelijke slingers vinden in de supermarkt. Dezelfde slingers voor iedereen. Niks origineel aan.
Er was een duidelijk gat tussen de supermarkt crap en alles wat je thuis zelf maakt voor een feestje. Iets ondernemen kriebelde al lang. Ik dacht: laat ik dat gat even opvullen.”

En zo: Studio Lala, conceptontwikkeling voor feestjes en events.

5

Ine komt dus niet uw ballonnen opblazen, uw slingers rond uw lamp draaien of een cake bakken met Bumba op. Maar Ine levert u wel prints, vlagjes, slingers en confetti versierd met de Bumba kleuren bijvoorbeeld. Zelf wel nog uitknippen hè!

“Wat Studio Lala nu doet? Er is een deel “doe het zelf” en een deel maatwerk. Ik push vooral het “doe het zelf” deel. Dat is “print it yourself”, waar ik voor het grafisch ontwerp zorg van uw gekozen thema. Gij krijgt dan dit pakket ontwerpen opgestuurd samen met goodies die bijpassend zijn. Dus ze moeten er zelf creatief mee aan de slag.”

Bedenk dus een hip thema voor uw feestje (wij stellen voor ijsjes) en fluister dat in Ine haar oor. Een paar weken later krijg je prints van waterijsjes, cornetto’s, bollen vanille ijs, een dame blanche en wat stragiatella. Knip die dingen uit, maak er een waaier van ijsjes van, een slinger, vlagjes, uitnodiging, naamtags of wc – papier in thema, en voila. Geen saai ijsjes feest waar ge het enkel koud van krijgt.

Maatwerk doet Ine ook. Dan komt ze wel met u mee winkelen en helpt ze uw tafel dekken. Iets duurder natuurlijk.

4
3

Ge kunt ballonnen pimpen

6
7

Wow dude

“Ik zeg altijd: “Do it yourself is the new perfect”. Niet alles hoeft perfect te zijn. Laat het los dames!
Als je iets zelf maakt, krijg je automatisch een wow-factor. Dat moet niet overdreven zijn en is voor iedereen anders. Zolang uw kind maar hyper wordt op zijn feestje en de gasten glimlachen.”

Voor Ine gaat het om het concept en niet het eindresultaat. Ontwikkelen vindt zij fijn. De klanten blij zien met het resultaat nog leuker.

“Geweldig als ze mij foto’s sturen van het resultaat, waar die kleine dan staat te blinken tussen zijn zebra slingers en taart.”

11
13

Maar feestjes bouwen is ook hard werk. Ine heeft nog nooit zo hard gewerkt als nu (sorry ex - werkgever).

Het is niet altijd glitter en glamour want er zit maar 1 mens achter, die alles bedenkt en uitvoert (met behulp van een troep vrouwen). En soms moet dat mensje dagen in het ziekenhuis spenderen met haar zoon, in plaats van jungle prints bedenken.

Dat is wel het voordeel van “do it yourself”: begripvolle klanten. Tenzij natuurlijk hun confetti pas zou aankomen na hun verjaardag...

"Nog nooit gebeurd, ik zweer het!"

14
15

Ik optimaliseer tot in den treure

18
19

Tsjoek tsjoek tsjoek

“De confetti waarmee ik mijn bestellingen pimp, maak ik zelf. Doe ik met een pons machine. Die heb ik in verschillende maten.
Ik zet mij ’s avonds in de zetel voor tv en terwijl ik naar Jani kijk, pons ik. Folies papier in alle mogelijke kleuren, 70 op 100, die ik oprol en dan tsjoek tsjoek tsjoek.
Ik optimaliseer alles. Restjes folie, kleinere confetti.”

Pakjes geeft Ine iets extra met deze confetti in thema. Frozen feestje? Blauwe confetti in 3 verschillende tinten.

En maar goed dat de klanten een thema geven, want Ine heeft keuze stress.
“Welk dier ik wil zijn? Een rups, want dan word ik een vlinder... Of nee, een lieveheersbeestje.“

9
10
20

Waar Ine geen keuzestress over heeft, is dat ze van iedereen Lala – lovers wil maken. Wij vinden dat tinkywinky en hopen dat Dipsy en Po ook mee mogen doen.

21
23
24

West – en Oost – Vlamingen zijn de grootste feestvarkens

32
30
25
26

Win some

Ine geeft een pompom party bag
met print en accessoires weg. Plus, ze heeft een klein DKR – feestje ontwikkeld en heft voor een ijsjes – print gezorgd (met een voor ons bekende print).
Mail je naam naar hallo@dekleinering.be en wie weet komen wij uw pinten op zuipen terwijl we onszelf koelte toe wuiven met een ijsjes waaier.

28
29

Ik heb geen tijd voor dutjes

31

http://www.studiolala.be

DKR = wwooww - factor x1.000.000

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Cleo Hendriks Cleo Hendriks

GEPUBLICEERD 16 mei 2016