Géraldine lacht bijna de hele tijd. En dàt alleen al ziet er heel gezond uit. Geen wonder dat ze “De Sladerij” begon, een gezonde salade bar in hartje Hasselt. Wij werden in ieder geval blij van haar gastvrijheid, haar salades en haar kaastaart.
Slagerij, Sladerij. Hebt ge’m?
Sla eens een andere weg in
Ik ben een echte Gentse. Geboren en getogen in Gent en daar ook verliefd geworden (op Stijn, een echte Hasselaar). Maar na jaren had ik het daar gehad met al dat romantische water en die bootjes. In Hasselt wonen bij mijn lief ging ik nooit doen, dus ben ik in Brussel gaan wonen, deels omwille van mijn job. Ik heb sociaal cultureel werk gestudeerd en Internationale politieke studies en kwam tijdens een stage (en later voor een echte echte job) terecht in het Europees Parlement.
Ik werkte ook wat bij in een salade bar in Brussel en daar is eigenlijk het zaadje geplant.
De lobby groep in het Europees Parlement waarvoor ik werkte, werkte niet meer voor mij. Andere job gezocht en gevonden in de administratie voor Theater Brussel en Hasselt. Hoewel ik zei dat ik nooit in Hasselt zou gaan wonen, heb ik uiteindelijk toch mijn hartje gevolgd en ben ik in Runkst gaan wonen. En plots begon hier in Hasselt van alles te “boomen”. Allemaal nieuwe zaken ontkiemden. Ik voelde dat het hèt moment was om iets te ondernemen, heb eind april 2015 mijn ontslag gegeven en ben beginnen werken aan mijn concept: een salade bar!
Ik doe voor het eerst iets met passie
Met vrienden sla je je erdoor
Ik hou van eten. Ik ben een tijd geleden al op zoek moeten gaan naar een andere manier van eten. Mijn toenmalige ex – vriendje was vegetarisch en ik kookte graag voor hem en voor mezelf. Ik probeerde niet gewoon konijnenvoer te maken maar echt lekkere dingen, om een balans te vinden en toch variatie te hebben. Gezond eten zit er al een tijdje in.
Een zaak beginnen waarin eten de hoofdrol speelde, gezond eten, was dus een beetje voor de hand liggend. Ik wil ook authentiek zijn in mijn zaak. De Sladerij moet mijn tweede thuis zijn en de klanten moeten zich hier ook zo voelen. Krassen op de houten tafels, blijven zitten om nog wat bij te praten, gezelligheid…Er is goedkopere en duurdere wijn, ook een beetje zoals je dat thuis doet. Je kan hier kookboeken kopen trouwens. Weer dat thuisgevoel: wat in boeken bladeren en ideeën opdoen, maar zelf niet koken.
Er komen hier veel vrienden over de vloer, wat compenseert dat ik 6 op 7 met mijn handen in de sla zit en voor de rest weinig tijd heb. En als die vrienden dan hier zijn? Even mee werken, samen theezakjes maken. En Adri, een vriend van mij, staat in de keuken. Super gezellig!
Ik ben gestopt met roken toen het idee van de Sladerij een feit werd. Een salade bar en dan staan roken, bah!
Zet oech dal
Voor de locatie van de zaak zelf had ik eigenlijk geen enkel idee waar te zoeken. Ik ben immers geen Hesselse venstermik. Enige maatstaf was in eerste instantie gewoon de prijs. Dit pand was vroeger een lingeriezaak, nu wordt hier ander lekkers geserveerd.
We hebben heel wat verbouwingen gedaan (Stijn to the rescue) en alles terug ingericht. Voor de inrichting hebben we de raad meegekregen rekening te houden met het Hasseltse publiek. Iedereen moet zich thuis voelen. Dus er staan hier oude schoolstoelen van 20 euro het stuk, en fancy designer stoelen van 200 euro het stuk. Hey, zolang ze maar komen en genieten!
Lovestain
Ik heb er altijd van gedroomd een zaak zoals deze te hebben. ‘T Is mijn vriend Stijn zijn schuld dat ik per se mijn eigen ding wou doen! Hij is zelfstandig grafisch ontwerper. Stijn heeft mij altijd gesteund om dit te doen (*insert strijkorkest).
Het is helemaal mijn ding, maar hij heeft wel geholpen, onder andere met het verbouwen van de zaak, kiezen van meubels en het allerbelangrijkste: het ontwerpen van het logo! Het is niet altijd makkelijk geweest, maar we zijn super blij met deze keuze om zelf dat zaadje te planten. Ik heb er, en Stijn en Adri vaak ook, alles voor gelaten en het is zoals het moest zijn. Vrije tijd? Niet veel, enkel op zondag, maar het is het allemaal waard.
Dit blijft mijn enige zaak. Of dat is toch de bedoeling. De Sladerij moet zeker geen keten worden. Een slaatje door ons geserveerd, met de glimlach en de beste ontvangst, dat slaat toch net iets meer op je hart hé.
Ik rol met plezier uit mijn bed.
Sla je slag
Als je zelf eens wil kijken of het echt gezellig is bij Géraldine, of dat ze dat maar zegt om klanten te lokken, moet je je naam mailen naar hallo@dekleinering.be. Je kan een menuutje winnen met bijpassend wijn (de goedkope allicht) en kiezen voor de dure of goedkope stoelen. Wij werden in ieder geval achterover geslagen door de guacamole, salade en kaastaart.