#41

Eline Reynders

Eline Reynders “Instagram is leuker.”

WIE
Eline Reynders

WAT
Blog is love, blog is life

WANNEER
°13.09.1992 - Hasselt

1

Eline is Instagram verslaafd. En terecht! Waar wij het moeten doen met gemiddeld 25 likes, krijgt Eline ongeveer 700 likes per foto, en als het even mee zit zijn dat er 1.000.
Eline heeft van instabloggen en bloggen dan ook net iets meer dan haar hobby gemaakt.
Meet Eline Reynders, instablogger, a.k.a. Your Daily dose of Me.

3

Tankstation

Eline haar carrière had anders kunnen starten, bijvoorbeeld als gerante van een tankstation in Paal.
_“Mijn ouders hadden jarenlang een Esso - tankstation. Ik heb daar vaak geholpen. Altijd wel gezellig daar, gezien er veel volk in en uit loopt. Na mijn middelbare school ben ik management assistent gaan studeren aan de P.H.L. (nog niet de hippe P.X.L.). Dat vond ik een beetje saai, weinig creatief. Daarna ben ik Cross Media Management gaan volgen aan de KdG Hogeschool. Veel meer ruimte voor creatief zijn.”_

4
5

Bij de les Storytelling vroeg de leerkracht wie er al blogde. Eline zat verlegen om een ja.
Thuisgekomen heeft ze zich snel een Wordpress blogje aangemaakt, genaamd “Your Daily Dose of me”.

“Ik vond niet echt een naam dus nam ik maar iets random. Niet zo belangrijk toen. Ik oefende tekst schrijven op die Wordpress blog, eerst zonder ze openbaar te publiceren. Toen ik een hele verzameling had heb ik ze in november 2013 online gesmeten. Eens kijken wat dat deed.”

6
8

Ik vind da fijn om dingen schoon te leggen.

9

Aan Instagram was Eline sowieso al verslaafd. Voor ze online ging met haar blog had ze al 2 à 3.000 volgers. En u was blij met uw 680 volgers, toch?
Uren oefenen en om de zoveel dagen een insta - en blogpost doen, leverden al snel een 8.000 à 9.000 volgers op.

“Ik had niet echt vaste lijnen of onderwerpen. Na 2 jaar bloggen en instagrammen heb ik pas besloten welke onderwerpen mijn niche zouden worden. Ik koos voor style - beauty - travel - life.”

10
11

Lopend reclamebord

“Toen ik zo een 9.000 volgers had op Instagram, kwamen ineens P.R. bureaus op de proppen. Ondertussen werkte ik zelf voor PR bureau Marnix & Ally in Antwerpen, dus ik kende wel een beetje het klappen van de zweep. Ik was zelf nooit op zoek gegaan naar publiciteit ofzo. Ik heb me zelfs bewust daarvan weg gehouden.”

En wat doet zo een PR bureau dan met een blogger met veel volgers? Gratis spullen sturen tiens!
Eline kwam op een perslijst terecht. Verschillende merken sturen hun product dan op naar die bloggers. Kleding - en sportmerken, make - up producenten gaan tegenwoordig niet meer op zoek naar een schone muur om hun reclame op te hangen, maar gebruiken bloggers als reclamebord. Big business dus!

12
15

_“Sindsdien krijg ik spullen opgestuurd, gaande van tonic tot parfum, koekjes, kleren en schoenen. Ik blog nooit over iets dat me niet aanspreekt, echt nooit. Ik ga echt geen flat tummy thee aanprijzen alleen omdat ik daar veel geld voor kan krijgen. Mijn stelregel is: alles wat ik post wil ik zelf ook kopen.”_

18
19
20

Gratis

_“Als ik niet zoveel volgers heb dan andere bloggers, dan is het maar zo. Ik ben echt vies van volgers kopen. Op Instagram hebt ge bijvoorbeeld “bots” (van robots) die daar leven. Ge kunt via die bots likes kopen, maar dat zijn eigenlijk fake accounts. Alles voor de likes!”_

Met ondertussen 28.000 volgers op Instagram, kan Eline veilig zeggen dat ge uw zieltje dus niet moet verkopen om populair te zijn op sociale media.

23
24
25

En de voordelen van Instabloggen blijven dezelfde. Een goei kleerkast vol per jaar, een stuk of 8 paar schoenen, handtassen, dozen vol met beautyproducten, allemaal gratis.
Iedere week een paar uur bezig zijn met schoon foto’s en leuke teksten? Wij wachten nog steeds op gratis shit.

Eline haar doel? Groter worden, meer volgers, maar alleen als het in het Nederlands kan.
“Ik wil Hasselt nog wel veroveren. En Nederland.”

26
29
30

Drie dagen niet op Instagram posten, dan zijt ge dood.

31
32

Buddy The Bunny

_“Lievelingsdier? Mijn konijn Buddy. Gekregen als mopje voor mijn verjaardag. Altijd als we voorbij een dierenwinkel kwamen, zei ik voor de grap dat ik een konijn wou. EN op een dag stond die thuis op tafel als cadeautje.
Die is wel getraumatiseerd door iets. Als ik die wil aaien wordt die helemaal wild! Knuffelen met mijn konijn gaat dus niet. Ik vind dat kei zielig.”_

En Buddy los laten in het appartement? Gaat ook niet, want dan knabbelt hij die gratis schoenen en kleren kapot.
Destructief konijn dus. Maar wel perfect gelukkig op zijn eigen!

21
33

Ik doe niet mee aan van die typische bloggers poses op foto’s. Doe maar gewoon.

34

Giveaway

Wie de naam blogger waardig wil zijn, geeft natuurlijk iets weg. De bijna traditionele en verplichte giveaway dus. Blij dat wij mee zijn met de hipsters.
Eline heeft een pakketje samengesteld (zie foto).
Zoals het een digital kid betaamt, mail je om kans te maken naar hallo@dekleinering.be en dan maar refreshen tot je de winnaarsmail ontvangt. Of niet mailen, zouden wij deze keer niet erg vinden…

38

Instagram is zo veel leuker dan Facebook.

37

http://www.yourddofme.be/

Facebook is ook leuk, ma alleen die van DKR'

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Cleo Hendriks Cleo Hendriks

GEPUBLICEERD 30 januari 2017