#15

Gertie Clark

“Ik heb nie veel tijd”

WIE
Gert De Clercq

WAT
Kunstenaar

WANNEER
°25.09.1980 - Hasselt

1

Gert kan niet altijd kiezen wat hij het liefst doet, dus heeft hij een paar alter ego’s gecreëerd. Gertie Clark, Studio Kamargo en soms is hij gewoon leerkracht. Of Gert.

3
7

De Kleine Ring cliche

Zoals veel kunstenaars al (te) vaak verteld hebben, kon ik tekenen voor ik kon schrijven, eigenlijk zoals bijna iedereen. Ik teken heel graag.
Ik heb wel gewoon ASO gevolgd, zelfs tot een eind in mijn hogere studies, omdat ik vind dat ASO een bredere basis biedt. Ik vond mezelf wat te intelligent voor de kunstschool (pfoeh).

12
13

Na niet afgemaakte pogingen hogere studies psychologie en T.E.W., heb ik grafisch ontwerp gevolgd. Ik heb dan 2 jaar bij een reclamebureau gewerkt, maar daar had ik zo weinig tijd om zelf iets te maken en te ontwerpen.
Nu maak ik tekeningen en andere kunstwerken als “Gertie Clark” en heb ik een grafisch bureau met “Studio Kamargo”.

15
16

De intentie van een werk vertel ik niet. Iedereen moet daar z’n eigen ding maar in zien.

8
9

Amateur

Als ik moet kiezen tussen Gertie Clark of Studio Kamargo, kies ik toch voor Gertie Clark. Dat is beeldende kunst en vind ik het fijnste.
Studio Kamargo is grafisch ontwerp, enfin toch meer dan Gertie Clark. Ontwerp is toegepast. ‘t Is wel moeilijk kiezen want ik voel me echt wel een vormgever. Was ik al in de kleuterklas.

10
11

Ik heb met Studio Kamargo een platenhoes voor Studio Brussel programma Select gemaakt (Selected Live Sessions) en de platenhoes van de debuutplaat van de Nederlandse band / singer songwriter Sue the Night.

25

Met Gertie Clark maakte ik vroeger wel meer installatiekunst, maar ik moest toch een traantje wegpinken als ik aan mijn verwaarloosde geliefkoosde tekenen dacht, dus ben ik dat terug meer gaan doen.
Ik zal wel niet snel alleen met kunst bezig zijn. Amateur, wat ik ben, betekent liefhebber en ik wil ook dat kunst mijn hobby blijft.

17
18

Ik vind ruilhandel om kunstwerken te ruilen met andere artiesten een goede manier om mijn eigen verzameling uit te breiden.

26
28

Kunstschmunst

Kunst moet voor mij wel een zekere humor meedragen. Het mag ook heel lelijk zijn, dat kan het ook aantrekkelijk maken. Bv. het werk van David Shrigley.
Mijn eigen werk begint eigenlijk vaak als improvisatie. Eens ik bezig ben evolueert zoiets natuurlijk.
Mijn werk is grafisch zeker o.k., maar toch blijf ik die humor een belangrijke toets vinden.
Wie weet vinden mensen dat niet zo. Dit zal ik merken na mijn eerste privé expositie en de tentoonstelling in Tongeren in de Chocoladefabriek.
Ofwel sta ik over 10 jaar in New York te exposeren, ofwel hoort over 10 jaar niemand nog iets van mijn werk en ben ik er gewoon mee gestopt.
We zullen zien (DKR is benieuwd).

29
20

Ik heb eens meegedaan aan de Canvas Collectie maar ik vond dat precies Idool voor kunstenaars, een circus.

5
6

Rommel

Ik verzamel eigenlijk niks. Ik vind dat verzamelingen onrust creëren. Ik kan er al niet tegen als de deur naar de woonkamer open blijft staan.
Mijn leven en mijn kunst bestaan ook uit keuzes maken. Ofwel teken ik, ofwel drum ik, maar niet alle twee. Ofwel maak ik een werk, ofwel zet ik muziek op, maar niet tegelijk.
Waar ik wel op kick zijn kruiden en dan vooral kruiden voor een goede Indische curry.

21
22

Gertie Clark’s werk is momenteel te bezichtigen in de Chocoladefabriek in Tongeren op de tentoonstelling “Before the Food Fight”. Niels Vaes (OOK DKR'er) stelt hier ook tentoon. Het is er gezellig dus! Allen daarheen!

30

Wedstrijd

Gert geeft onderstaande zeefdruk weg, en wat voor één!
Wie deze wilt, mailt zijn/haar naam naar hallo@dekleinering.be (en voor de vadsige honden onder ons, een facebook bericht is ook een optie).

31

GertOnline

Blogspot
Kamargo.be
Facebook

http://www.kamargo.be/

Studio Kamargo en DKR

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Cleo Hendriks Cleo Hendriks

GEPUBLICEERD 20 juli 2015