#52

Petit Pourri

“Ik doe wel domme dingen.”

WIE
Sanne Lambermon

WAT
Petit Pourri

WANNEER
°16.06.1986 - Tongeren

Baby's, die kakken alleen maar zou ge denken. En terecht! Maar tussen het luiers verversen door, krijgt een moeder al eens een goddelijke ingeving.
En zo ook Sanne, die tussen de zure melk en platte kaka kwam met “Petit Pourri”.

1

Koeievlaai

Sanne woont in Riemst. En wie daar woont, weet dat de zomers in haar puberjaren gevuld waren met rondfietsen en in een veld rondhangen.
En blijkbaar deed dat de creativiteit hoog opborrelen bij Sanne.
“Ik was altijd de creatieveling thuis. Ik heb 12 jaar tekenschool en ballet gedaan. En uiteindelijk ging ik grafische en reclamevormgeving studeren. Ik heb ook meegedaan aan het ingangsexamen voor interieurarchitectuur. Ik ben er wel niet aan begonnen omdat ik begon met werken.”
Sanne haar eindproject was het ontwerpen van een lettertype, het “architype”, een schoon samenspel van het grafische en architectuur. Google away!

2
3
4

Babypoep

Sanne werd grafisch ontwerper bij een reclamebureau, daarna art director bij een ander bureau en nog eens bij nog een ander.
En ondertussen kreeg ze een baby.
“Ik had altijd het gevoel dat ik iets creatiefs moest doen voor mezelf, naast mijn dagelijkse job. Daarom werd ik in bijberoep grafisch ontwerper.
En toen kwam mijn dochter en kocht ik veeeeell babykleren.”

Sanne kocht een romper. Uiteraard ecologisch. En na 1 keer wassen werd zwart grijs.
“En die kostte dan ook nog eens 50 euro ofzo e!
Ik dacht, da kan ik ook! Op het werk kwam een levering van stofkes binnen. Ik ben op het idee gekomen om zelf een print te maken, uit te snijden en op een trui te kleven.”

Et voilà: Petit Pourri!

“Petit Pourri betekent verwend nest. Mijn man en ik noemden onze dochter pourrituurke. Mijn man vond dat ne schone naam voor mijn nieuwe creatieve bezigheid, "Petit Pourri".
Ik was vertrokken.”

7
8

Ik denk altijd dat ik dertig ben. Ik word niet ouder sinds mijn dertigjarige feestje.

9

En toen kwam de Vlaamse Ondernemingsplan wedstrijd van Bizidee.
Sanne deed mee en onder tijdsdruk heeft ze een website op poten gezet. Handig als ge bij grafisch ontwerper zijt met veel ervaring.
“Ik heb dan 10 dagen non stop aan mijn businessplan gewerkt. Ik was bij de laatste laureaten en heb een prijs voor ecologisch ondernemen gewonnen.
Ik was toen pas bezig, maar ik denk dat daardoor mensen misschien denken dat ik al lang bezig ben.”

10

Febbekak

Wat doet die nu, die Sanne?
Sanne koopt dus ecologische t-shirts, sweatshirts, rompers….En daar viert ze haar creativiteit op bot. Ze maakt een ontwerp in lettertype of een tekening, en print die in velours. Velours, want dat verliest geen kleur tijdens het wassen, zoals die ene dure ecologische romper.
Die tekening wordt uitgesneden en met een heet pletding op de stof geperst. Dat zijn de professionele benamingen trouwens....

“Mensen, vooral mama’s, bestellen rompers, t-shirts en vanalles anders voor hun kinderen. Vaak gepersonaliseerd. En wat een verschillende namen ik al ben tegengekomen, amai!”

11
13

Een kleine ondernemer is ze dus, in bijberoep, na haar drukke werkuren.

“Ik heb een website en een instagram account waar ik vooral op inzet. Ik krijg veel foto’s van mama’s die kleren kopen en mij dat dus doorsturen.
Facebook heb ik ook, maar daar doe ik eigenlijk niks mee.”

En Petit Pourri heeft al 2297 volgers, een klein beetje meer dan DKR.
Na dit interview wordt dat ongetwijfeld wereld faam.

14
21
16
17

Een kind is alles, maar best heftig.

18
19

Random shizzle

Sanne haar lievelings insect is een wandelende tak, want die had ze vroeger.
Maar het kunnen ook vooien zijn:
“Ik ben gisteren bloemen gaan plukken en die staan hier nu. Mijne man die komt binnen en die zegt onmiddellijk ‘Doe da weg, daar zitten misschien vlooien in.’ Klein beetje typisch wel. Hij is heel georganiseerd en ik ben chaos.”
Een beetje zoals dit interview.

Nog iets random: het interieur van Sanne en man is gegeerd goed, ook al staat het in een huis in Riemst of all places.
Wij waren de eerste die permissie kregen om foto’s te maken. En toegegeven: het leven lijkt een Pinterest plaatje ten huize Petit Pourri. Handig met een eigen kledingmerk.

5

Tijd kunt ge heel moeilijk in prijs bepalen.

6
15

“Petit Pourri is een jaar oud nu! Begonnen in oktober 2017. Mijn droom is een conceptstore, met eigen ontworpen interieurspullen en uiteraard Petit Pourri!

20

Wedstrijd

Zit je op de rand van dementie en kwijl je veel? Of heb je pas een baby gekregen en wil je eens een écht cool slabbetje?
Petit Pourri geeft een slabbetje weg (zie foto)!
Mail dus waarom uwe zever dit verdient naar hallo@dekleinering.be .

http://petitpourri.be/

http://www.instagram.com/petitpourri

Hup, weer naar Facebook nu.

Facebook Instagram TikTok LinkedIn

FOTOGRAFIE Renaat Nijs Renaat Nijs

TEKST Cleo Hendriks Cleo Hendriks

GEPUBLICEERD 29 oktober 2018