Cocktail Wars 1

Hasselt is on the train to hipster ville, and it ain’t stopping!
Bewijze de talrijke cocktailbars die ons grote gezellige dorp wat spannender maken.
Fuck kroegentocht, wij gingen voor Cocktail Wars!

3

Candle Light Cocktail Bar

Pop ups steken in Hasselt hun kop op als een paddestoel in de herfst... en verdwijnen dan weer even snel.

Zo ook Dinner in The Dark & Candle Light Cocktail Bar. Eén van de eigenaars Lars was het Hasseltse nachtleven beu (kunnen we hem dat verwijten?) en had nog een pand dat stof stond te vergaren.
En niet zomaar een pand: de voormalige “Slices” was vroeger de stal waar de ossen de dras van de jeneverstokerij gulzig naar binnen gulpten. Vandaag zitten er koppeltjes geduldig cocktails te sippen in een gezellig met kaarslicht overgoten pand. Ander vlees, zelfde uitgangssituatie.

Lars is een bevlogen, hartelijk en entertainend man, die ons 5 cocktails voorschotelt. Ofalthans zijn vriendelijke barvrouw.

2

Van drie ervan trokken we een foto. Een "Candle Light apero Maison", voor de echte man die van vermouth en fine sherry houdt. De "Rosemary Bash", met, u raadt het, rozemarijn. En een Nochito, een non alcoholische cocktail die bijna zo lekker is dat hij je doet vergeten dat je geen alcohol kan drinken.
De cocktails zijn bedacht door Sips N Soda en worden bij kaarslicht uitgegoten. Maar hey: tipsy wordt ge er sowieso van.

KOKS AND TALES

Rob Biesmans, wie kent de gepassioneerde man ondertussen niet?
Zit je verlegen om wat informatie over alles eten - en drinken – gerelateerd of de geschiedenis van Hasselt, of jenevers, of falernum of Duitsland? Zoek niet verder: een avond aan Rob zijn Koks & Tales toog en u komt wat slimmer buiten.

Rob is de perfecte gastheer. Met hapjes werden we gepaaid, al was paaien niet meer nodig na zijn welkomstdrankjes.

4

Wij kapten binnen: Sour Loser (The Sore Losers zuipen ook cocktails), Jack O Lantern en Blazing Britt.
De cocktails zijn op zijn zachtst gezegd “acquired taste”, niet even toegankelijk als een Mojito, maar dat vindt Rob niet erg. Wie zichzelf een mixologist wil noemen, serveert geen Mojito in de winter!

5

Rob past zijn kaart ieder seizoen aan, bedenkt zelf zijn cocktails en maakt zijn eigen falernum. Die titel “mixologist” is ferm verdiend.
Aanrader voor de zwangere vrouw of het watje dat mee doet aan Sober October: de Basil Smash!
Na een Ginger Beard en Old School Sazerac ging er geen kennis meer in ons hoofd en nog minder nuttigs kwam eruit.

6

BRUUT

Om de hoek (pun intended) en we komen bij Bruut.
Vier eigenaars (Mattias, Ben, Ute en Bob), dus we verwachten gezellige chaos en drukte. Wij vragen, zij serveren!
Het zit vol op een zaterdagavond. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die graag veel geld uitgeven aan alcohol.

8

Naast alcohol samen gemixt tot de heerlijke klassiekers, serveert Bruut overdag ook home made en dagvers eten.
De Vegetarische Pulled Pork stond nieuw op de kaart, of althans, dat werd ons gezegd. Wij hielden het bij de Mai Tai, Dubbele Zombie en Singapore Sling. Feest voor uw smaakpapillen!

7

Bruut is een uit de hand gelopen hobby van 4 vrienden. Geen diploma’s. Ze maken mensen graag gelukkig met simpele en zelfgemaakte dingen. Geen kapsones, gewoon goeie vibes.
Al worden wij er wel even op gewezen dat we een ampersand toch zouden moeten kennen. Bedankt Bob... Gelukkig hebt ge het goed gemaakt met de titel van deze “Om de Hoek”. En met de goeie vibes.

9

Wij gingen gelukkig buiten. En zat. Missie geslaagd!