Street Art App

Een Street Art App? Hasselt heeft het! Weg met de papieren flyers die je moeten begeleiden langs de graffiti hoogtepunten van onze stad. Welkom Street Art Cities! Wij legden ons kritisch oor te luister bij Kurt Bosmans en Sarah Gorissen.
De app geeft graffiti routes voor Los Angeles, Melbourne, Montreal, Berlijn, Göteborg en Keulen. Uiteraard kon grootstad Hasselt niet ontbreken.

1

“Hasselt is totaal niet achter op andere steden. Integendeel, wij zijn een stad die Street Art promoot en zelfs de eerste Belgische stad die legale muren had”, aldus Kurt en Sarah.
Promoten? Jazeker! Internationale bloggers van over de hele wereld eerden de grond waarop wij Hasselaren rondlopen, enkel om naar onze graffiti te komen kijken.

“Enkele jaren geleden zijn we begonnen met routes te maken langs de graffiti. Old skool flyers en boekjes printen om mensen wegwijs te maken door de stad. Maar door de steeds veranderende kunstwerken is dit bijna niet te doen. En dan vertelt een troep Londense bloggers ons dat we meer moeten uitpakken met onze street art. Da was een beetje een verrassing voor ons, als bescheiden Limburgers.”
Zoals het elk kind van de tijd betaamt, is social media op dit moment het grootste uithangbord van de graffiti.

Enter the app.

2

Wat met de bejaarden zonder smartphone of tablet? Hup, met het looprek naar de toeristische dienst van Hasselt, die lenen u wel een tablet vanaf oktober 2018.

En wilt ge stijl maken en uw muur op de app krijgen? Foto pakken en hup, doorsturen. Liefst op een legale plaats (fietstunneltjes Kapermolen).

*“Stad Hasselt wil graffiti uit de criminele sfeer halen, uit het vandalisme. Het is een kunstvorm en die moeten we met open armen ontvangen. We willen de mensen laten zien dat het geen vandalenstreek is, maar iets wat zeker kan in de straten van onze stad.

Allé, spuiten maar. Of hunten.

3