Niels en Gert bezoeken op beforethefoodfight

Gert en Niels kon je al eens zien op De Kleine Ring. Op de finissage van kunsttentoonstelling Before the Food Fight, in de oude Chocoladefabriek van Nerem, kon je hen afgelopen weekend echt gaan aanraken, samen dan nog wel.

1
2

DKR werd begroet door de beeltenis van een ontbindende eekhoorn boven de ingang van het gebouw anno 1909. Wij hoopten dat dit geen voorbode was voor wat we binnen zouden vinden. Niet dus.

3

Gert

4

Gert had het lumineuze idee een tentoonstelling in elkaar te flansen vol lokale kunstenaars. De Chocoladefabriek was zo lief haar ruimte ter beschikking te stellen en zo geschiedde.
Gert maakte van de gelegenheid gebruik om ook even zijn eigen werk tentoon te stellen.

5
6
7

DKR kon niet altijd volgen en we vroegen hem om meer uitleg bij de selectie van zijn werken. Humor was weer het sleutelwoord, DKR was weer helemaal mee.

8
9
10

Rechts Stefaan Vermeulen.

Niels

11

Op de derde verdieping vonden we Niels en zijn installatiekunst. Hij liet zich inspireren door het verleden en de toekomst van de oude fabrieksruimte en deed iets met de tijd daar tussenin. Een geschikte metafoor vond hij in A Space Odyssey 2001. Wij durven het sacraal noemen.

12
13
19
14

Omdat we de eerste bezoekers op de finissage waren, stond iedereen wat te friemelen van de zenuwen. Gelukkig was er champagne.

15
16
17

Carl André

22
23

Werken van mensen die (nog) niet op DKR zijn verschenen. Mooie dingen. Weinig toezicht, pikken was een makkie .

18

GODMILJAAR STOPPEBILJAAR

20

Op de benedenverdieping is er een tijdelijke bar met tijdelijke stoppenbiljaar. Vermoedelijk om potentiële kopers warm te maken, want het complex wordt binnenkort omgevormd tot appartementen/lofts. Voel je je bijzonder en ben je op zoek naar bijzondere buren: HIERZO!

21

Einde. Tot zo